Oplev landet på en bondegårdsferie

I kender sikkert ”jeg en gård mig bygge vil” sangen. Et er at synge den, noget andet er at opleve den. Hvis du og familien aldrig har været på landet og bondegårdsbesøg, er det virkelig en oplevelse værd. Der er noget for hele familien. Oplev virkeligheden med heste, grise, køer og får. Opfattelsen af landbrug og den landlige idyl bliver udforsket på alle niveauer.

Bondegårdsferie er perfekt til hele familien

Nogle bondegårde tilbyder bondegårdsferie. Her er det muligt at være med til fodring af dyrene, samle æg fra hønsene og blive vækket af hanes galen. Hvis ferien er tilrettelagt på rette årstid, kan det være muligt at komme en tur med i marken. Her kan der opleves hvordan der dyrkes og passes de forskellige afgrøder. Mange af dem der tager på denne slags ferie, kommer helt afstresset og veloplagt tilbage til hverdagen.

Smag på landet

Det er en god ide at vise især børn hvor maden stammer fra. På nogle bondegårdsferier, er det muligt at lave egen mel, malke en ko og sorter fløden fra mælken, lave sine egne oste, dyrke nogle urter som persille og purløg. Der er oplevelser for hele familien, samtidig med der er plads til leg, hygge og udfoldelser.

 

Bookmark the permalink.