Hvordan tilbereder man varmrøget laks?

De fleste af os kender og elsker smagen af varmrøget laks. Det er typisk noget vi ser til konfirmationer, barnedåb eller andre festlige lejligheder.

Der er mange måder man kan tilberede det på. Det er dog som oftest entuasiaster der selv tilbereder det. Det er for dyrt at tilberede (røge) laks for hver enkelt lille fiskeforretning. Som oftest så køber fiskeforretninger deres røgede laks hos en professionel forhandler af røgvarer som fx. Hyttels Røgeri.

Hvis man gerne selv vil prøve kræfter med at lave varmrøget laks så er det ganske nemt at prøve dette derhjemme. Det eneste man skal bruge er noget træ til røgning, det kan fx. være røgsmuld – det giver en intens røgsmag. Man kan købe mindre røgeovne hos fx. den lokale fiskegrejsbutik – eller man kan prøve at finde den hos fx. Bilka eller i Biltema.

Hvis man har en almindelige kulgrill kan denne sagtens bruges. Det er nemt at bruge en almindelig grill til dette. Princippet er det sammen uanset om man har en dyr kuglegrill eller man har den billige grill fra Harald Nyborg.

Det næste man skal gøre er at tænde sin grill, ganske som man plejer. Sørg for ikke at have direkte varme under det sted, hvor du skal placere din fisk. Dette kan typisk gøres ved at placere kullene kun i den ene side af grillen.

Fisken skal ikke have lang tid, så når denne er klargjort og klar til at blive lagt på grillen, så tilføjer man sit røgtræ til grillen. Har man større stykker kan man med fordel have lagt disse stykker med træ i vand først, således de afgiver mere røg. Når der er varme på grillen og røgtræet rigtig afgiver røg er det tid til at placere laksen på grillen og afhængigt af hvor stor et stykke laks de er tale om, så tager det typisk 15 til 20 minutter at tilberede laksen.

Bookmark the permalink.